Скопје ги живее најтешките денови од воената 2001-наваму. Без вакцини, валкано, без ниту еден нов проект за четири години, Градската куќа Петре Шилегов ја продаде и ги потроши парите, загадувањето е максимално во однос на изминатите десет години, авотбусите не се одржуваат, улиците не се поправаат а секој поголем дожд е – поплава.

Скопјани плаќаат даноци, скоро 100 милиони евра годишно, а за тие пари добиваат скандали, куќи за пингвини, новогодишни елки од 350.000 евра. Добиваат и бламажа со контраврезниот градоначалник која престолнината на оваа држава не ја заслужува.

Никогаш не сте сигурни колку на колку промили е скопскиот градоначалник во секоја ситуација. Кој се сомнева нека го погелдне ова кусо видео:

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов во гостување во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 лидерот на Левица Димитар Апасиев го нарече фашист, а оперскиот пејач и експратеник на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Дурловски, оперска певачица!

Шилегов срам за Скопје. И како личност и како градоначалник.