На денешната прес конференција на Единствена Макеоднија, Претседателот Јанко Бачев информираше дека Единствена Македонија ќе настапи самостојно со 38 Листи на кандидати за советници на кои има повеќе од 600 кандидати за членови на совет во 38 општини.

Исто така најавија повлекување на кандидатурите за градоначалници во 15 општини и поддршка на кандидатите на ВМРО ДПМНЕ.

Истовремено, сакам да соопштам дека органите на партијата донесоа одлука за повлекување на веќе утврдените кандидати за градоначалник во 15 општини. Синоќа, кога истече крајниот рок, Единствена Македонија не ги поднесе утврдените кандидатски листи за градоначалници.

Единствена Македонија го слуша гласот на народот за сплотеност и го прифати повикот на ВМРО-ДПМНЕ да се подржат нивните кандидати за градоначалници., изјави Бачев.