Писателката Ведрана Рудан (71) на својот блог напиша дека се разведува, но и за новиот избраник за кој наводно ќе се омажи следниот вторник.

Ведрана Рудан напиша дека се развела од поранешниот сопруг по 30 години брак, како и дека таа одлука ја донела откако поминале 24 часа на ден заедно за време на карантинот и сфатиле дека имаат различни интереси.

– Еден ден рекоа, нема корона. Отидов во град и купив седум торби и приврзок за клучеви, рачно изработен, во форма на торба. Тој се изнервира. Тој рече дека страдам од торбатитис. Мојот, фала му на Бога, поранешен сопруг, секогаш беше смешен кога ми требаше СР ***. Реков: “Доста! Доста ми е од прегледите, умираш од здравје, човеку! Наместо да ми се посветиш мене, твоите денови ги поминуваш во приватни клиники. Мајмун, ти си единствениот во градот кој има попуст на приватна клиника “. Тој се пресели во куќата на неговите покојни родители, јас останав во нашата – напиша Рудан во нејзиниот блог.

Според неа, нејзиниот нов избраник е 16 години помлад од неа, а открила дека во вторник ќе стапне на лудиот камен.

– Мојот иден сопруг е сосема поинаков човек. Тој е шеснаесет години помлад од мене, сите мажи постари од мене се или мртви или неподвижни или чекаат во приватни клиники на состанок за да ги променат двата колкови. Ликот е полн со живот”, – напиша таа меѓу другото и откри кога ќе се венчаат.

– Овој вторник ќе правиме венчавка во паркот на Опатија, веднаш до црквата. Не кажувајте никому. Тој ќе ги има на нозе оние пурпурни чевли што му ги купив, му купив и костум јас ќе бидам во црна венчаница што ќе одговара на неговата кошула “, напиша таа.