После празничната пауза во Македонија продолжи вакцинацијата, која како што беше најавено се одвива во шест пункта во спортската сала „Борис Трајковски“, како и во Куманово, Штип, Кавадарци, Тетово, Охрид и Битола, но тоа пак создаде гужви.

Во најголемиот пункт пред СЦ „Борис Трајковски“ забележани се огромни гужви и немање на дистанца пред вакциналниот пункт, што е спротивно од мерките донесени за заштита од коронавирусот.

Имено, денеска почнува вакцинацијата и со кинеската вакцина на Синофарм, која во петокот пристигна во нашата земја, а исто така има и ревакцинација.