Ескалираше ситуацијата на протестот против бугарскиот предлог кој се одвива трет ден по ред пред Владата.

Граѓани кои излегоа да го изразат својот револт ја пробија заштитната ограда и со предмети фрлаат кон Влдата.

Се скандира Никогаш Северна, само Македонија, се бара оставка, се упатуваат пцости! Се пее за гоцевата раса, се извукува Македонија