66-годишната актерка пристигна во интересна модна комбинација. Таа носеше бел фустан со мотив од рози и качулка. Носеше и лесна шминка. Нејзините фотографии се проширија на социјалните мрежи, а фановите во коментарите напишаа дека „Шерон многу добро знае да избере облека“.
На споменатиот фестивал таа ја доби наградата за животно дело „Cariddi Golden Award“. Ова беше прво појавување на актерката во Таормина од 1992 година и тогашната италијанска премиера на „Raw Passions“, филмот кој на Шерон и донесе светска слава.
Патем, Шерон Стоун неодамна ја рекреираше својата култна сцена на испрашување од еротскиот класик „Raw Passion“ на сетот на кампања за долна облека. Таа на Инстаграм објави фотографија на која позира во црвена долна облека, 32 години откако ја глумеше сексапилната атентаторка Кетрин Трамел. Во познатата сцена на испрашување во „Raw Passions“, нејзиниот лик е испрашуван од полицијата.
Среде бомбардирањето со прашања, Кетрин им го одвлекува вниманието кога ги прекрстува нозете, оставајќи ги мажите збунети бидејќи не носи долна облека. Сцената беше многу контроверзна во тоа време, а сега стана една од најпознатите во филмската историја. Актерката гордо ја покажа својата неверојатна фигура во секси долна облека, позирајќи со скрстени нозе како почит на легендарната сцена.
Покрај актерските достигнувања, Стоун честопати се најде на насловните страници поради нејзината неверојатна убавина и впечатлива фигура. Дури и на 66-годишна возраст, актерката сè уште изгледа неверојатно, а нејзиниот младешки изглед го припишува на посветеноста на здрав начин на живот и внимателен избор на исхрана.
Стоун редовно консумира храна со низок гликемиски индекс како што се леќата и киноата. Освен тоа, актерката постојано нагласува дека речиси никогаш не ги прескокнува оброците, особено појадокот. "Мојот омилен појадок е свежа лубеница со фета сирење и нане, маслиново масло, сол и бибер. После тоа, обично јадам парче тост без глутен и пијам билен чај", изјави таа еднаш за „Wall Street Journal“.
Извор: Индекс.хр
© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата