Во сабота, во организација на Витамин Ц продукција, ќе се одржи еден од поголемите организирани настани на клубско ниво во Македонија. Настанот е промоција на младиот и талентиран македонски Дј и продуцент Горан Кан на првото издание на “Примал Форце”, а во блиска иднина ќе има и изданија за “”Real Session” на Марк Броом. Има настапувано во сите поголеми градови во нашата држава, а оваа година има настапувано на фестивалот “Еџит” во Нови Сад. Во делот на македонскиот блок Дј-и ќе настапуваат Никола Ризов и Dj Pass NG-R. И двајцата се веќе етаблирани имиња на македонската техно сцена. Имаат настапувано со големи светски имиња како Sven Vath,, Бен Симс, Умек, Оливер Хо, Деетрон и други. Англиското динамично трио кое ќе не забавува утревечер се состои од Mark Broom (PurePlastic/KingOfTheSnake),
Mark Williams
(RealSession/RealVinil/Macumba)
& Terry Mitchel (DarkHouseMusic/
PrimalForce/
System)