На германскиот хирург Андреас Нидербихлер (45), кој во 2019 е осуден на девет години затвор затоа што „убил“ извесна Ивона М. (38) за време на орален секс, судот му наложил да им исплати отштета на нејзиниот сопруг и син во износ од 30 000 евра, пренесува Метро.

Неговата жртва починала на крајно бизарен начин, откако хирургот пред таа орално да го задоволи, си ставил кокаин на врвот од пенисот, по што жената се предозирала, а потоа и починала.

Ивона му била пациентка, а по низата прегледи почнале и тајна врска.