По Кака уште една бразилска ветеранска фудбалска легенда ќе го носи дресот на тимот на Орландо Сити кој е дел од американстака МЛС лига. Се работи за Алесандре Пато, некогаш еден од најталентираните фидбалери во светот,  кој иако достигна звездени моменти, сепак, поради честите повреди никогаш во целост не го исполни својот потенцијал и талент до крај.

Сега, на 31. годишна вораст, откако одамна не игра на највисоко ниво, реши да замине во Орландо и да се испроба во МЛС лигата.

 

sportmedia.mk