Голем пожар има во росоманското село Рибарци, горат лозја, а загрозени се и пчели.

Оваа информација за ПОЖАР ја потврдија од Територијалната противпожарна единица од Кавадарци.

Оттаму рекоа дека засега не можат да дадат повеќе детали, затоа што се преокупирани со  надминување на проблемот.