Поради нивната личност, овие четири знаци често избираат партнери од осаменост и потреба од малку внимание од сосема погрешни причини.

Овен
Родените во овој знак сакаат да бидат на врвот, без разлика дали на професионален или личен план. Тие можат да бидат во врска со некого само за да бидат популарни или да покажат дека успеале да добијат таков улов. Така, тие би можеле да паднат на некого само врз основа на нивната популарност, а не на личноста.

Близнаци
Близнаците имаат потреба да бидат опкружени со луѓе. Не им се допаѓа идејата да бидат сами. Така, во борбата против нивната осаменост, тие можат да влезат во љубовна врска. Тие се вљубуваат во скоро секој со кој се дружат, само за да не се чувствуваат осамено.