Германскиот Јутјубер Закабиер нацртал илустрации од европските земји и покажал како тие всушност изгледаат во неговите очи.

Македонија, фото: принтскин јутјуб

Македонија личи на мозок, овча волна или грмушка?

Во свој стил ја претстави и Србија, иако територијата без автономната покраина Косово и Метохија.

фото: принтскин јутјуб

Голем број земји се претставени со хумористични илустрации, па Словенија е насликана како кокошка, Белорусија како патка, а Косово е особено претставено, во форма на дух.

фото: принтскин јутјуб

Одредени земји, како Албанија и Норвешка, би можеле да бидат навредени од прикажувањето на тие земји.

фото: принтскин јутјуб

 

фото: принтскин јутјуб