Тортиљите се многу популарни последниве години, а може да се јадат во секое време од денот бидејќи не се тешки за стомакот, а во исто време и многу заситуваат. Готови тортиљи може да се најдат во речиси секоја продавница, а на вас останува да го изберете филот.
Тортиљите со пилешко се една од најпопуларните варијации на ова јадење. Еве како да ги подготвите за само неколку минути.

Потребни состојки:
- 8 тортиљи
- 250 г печено пилешко филе
- 1 помала краставица исечена на тенки лентички
- 1 црвена пиперка исечена на тенки лентички
- 1 главица црвен кромид
- 200 г кашкавал
- сол
- бибер
- 1 лажица маслиново масло
- За сервирање; сезонска салата, крем сирење, кечап, сенф (по желба)…
Начин на приготвување: Посолете го пилешкото и пропржете го во тава на врело масло додека убаво да порумени. Изрендајте го кашкавалот. Наредете го пилешкото, кромидот, биберот, краставицата и кашкавалот во тортиљите и некој сос по желба и вкус. Свиткајте ја тортиљата и уживајте...
Добар апетит!
© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата