logo
logo
logo

Највкусната пастрмка послужена во најдобрите кафеани: сочна и ароматична, а рецептот е направен за почетници

Vecer | 21.08.2024

Највкусната пастрмка послужена во најдобрите кафеани: сочна и ароматична, а рецептот е направен за почетници

Највкусната пастрмка послужена во најдобрите кафеани: сочна и ароматична, а рецептот е направен за почетници

Рибата може да се подготви на многу начини - печена на скара, варена, како риба чорба, пржена, во рерна...затоа баба сподели рецепт за вкусна пастрмка што е лесно да го совладаат почетниците.

Ова јадење можете да го подготвите и во деновите на постот и за секој ручек или вечера кога сакате нешто здраво и многу вкусно.

Неопходно е:

риба пастрмката

сол

4 чешниња лук

сечкан магдонос

2 лажици лебно брашно

2 лажици пченкарно брашно

1 лажичка слатка пиперка

1 лажичка сув зачин

Подготовка:

Исчистете ја рибата, исечете ги перките и исушете малку со крпа. и посолете добро. Посипете ја рибата со сок од лимон, истурете ги брашното, пиперката и зачините во сад и измешајте.

Наполнете ја рибата со сечкан лук и магдонос, па прицврстете ја малку со чепкалки.

Добро е да се стават во сад со брашното што сме го подготвиле и да се пржи на врело масло. Намалете ја температурата и покријте ја,

Свртете ги кога ќе заруменат

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата

logo

Vecer.mk е прв македонски информативен портал, основан во 2004 година.

2004-2025 © Вечер, сите права задржани

Сите содржини и објави на vecer.mk се авторско право на редакцијата. Делумно или целосно преземање не е дозволено.

Develop & Design MAKSMEDIA LTD Skopje Copyright © 2004-2025. Vecer.mk