Доколку немате време за класична мусака, обидете се да направите верзија без месо која ќе ве воодушеви
Состојки:
500 гр компири,
200 мл млеко,
3 јајца
1 лажица брашно,
2-3 главици кромид,
масло за пржење,
сол по вкус
бибер, оригано, пипер по желба
Подготовка:
Сварете ги компирите не лупени. Кога ќе се оладат, излупете го и исечете го на кришки. Кромидот ситно се сечка и се пржи додека не омекне. На дното ставете ги кромидот и лукот, па ставете еден ред компири. Повторно ставете го кромидот, па компирот. Јајцата и млекото се матат и се мешаат во една лажица брашно, сол по вкус. Додадете зачини по желба. Прелијте ги компирите и печете ги на 200 степени околу половина час.
© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата