logo
logo
logo

Маринада од само три состојки ќе го направи вашето пилешко совршено

Vecer | 26.02.2023

Маринада од само три состојки ќе го направи вашето пилешко совршено

Само три состојки ќе го подобрат вкусот на пилешкото на скара.

Наскоро ќе започне сезоната на скара, а покрај ќебапите и плескавиците кои традиционално се печат на скара, многумина сакаат и печено пилешко. За да постигнете крцкавост и одличен вкус, маринирајте ги парчињата месо неколку часа претходно - со советите и триковите на готвачката Клер Лоуер, пренесува  Lifehacker.

Оваа готвачка тврди дека одлична маринада може да се направи со само три состојки - јогурт, лук и сол!

Во сад измешајте јогурт и лук сол - количината зависи од килограмите месо што ги имате, а Клер по правило користи по една лажица сол со лук за секоја шолја јогурт.

Истурете ја маринадата врз пилешкото и ставете го во кеса и оставете го во фрижидер преку ноќ, или најмалку 6 часа пред печењето на скара. Кога ќе дојде време за скара, едноставно избришете го вишокот со хартиена крпа и ставете го на скара.

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата

logo

Vecer.mk е прв македонски информативен портал, основан во 2004 година.

2004-2025 © Вечер, сите права задржани

Сите содржини и објави на vecer.mk се авторско право на редакцијата. Делумно или целосно преземање не е дозволено.

Develop & Design MAKSMEDIA LTD Skopje Copyright © 2004-2025. Vecer.mk