Ова на нормален човек не би му паднало на памет, рекол претседателот.

Претседателот на Србија го искоментирал протестот во Белград кој минатата недела го организирала група антиваксерти во Белград.

Вучиќ рекол дека нивните пораки и протести потсетуваат на Хитлерива Германија од 1930-те години на минатиот век.

Тој прво искоментирал што еден маж од албанска националност се нашол на тие протести, и порачал дека одредени странски служби секогаш ќе најдат некој да ја “запали атмосверата“.

– Службите секогаш сакаат да најдат некој кој ќе ја запали атмосверата на протестите, а тоа го организирале неодговорни Срби. Тоа се истите кои го организирале протестот во јули, истите доаѓаа пред зградата на Кон и Тиодоровиќ. Тоа се случувало 30-те години во Хитлеровска Германија. На сериозен човек тоа не би му паднало на памет. Знаете дека Кон е Србин и Евреин, а му зборувате дека е “Менгеле“. Тој кој не добива ниеден динар од државата и се труди да зачува некои животи, од оние луѓе кои трпаат маст во нос – ркол Вучиќ.