„Од една страна, постои нашата посветеност на принципите и правилата на меѓународното јавно право, Повелбата на Обединетите нации, а од друга страна, тоа би било целосно спротивно на нашите државни и национални интереси, целосно спротивно на нашата политика. На зачувување на територијалниот интегритет и суверенитет и посветеност на принципот на неповредливост на границите“, вели Селаковиќ.