Таткото кој ноќеска си ги уби трите деца е Харалд Копиц, Австриец кој живеел и во Загреб. Хералд е од Виена, а живеел на релација Загреб – Виена. Во хрватската престолнина имал и компанија, иако во својата кариера работел како консултант и преговарач за повеќе големи компании. Главно се бавел со финансии.

 

otac, otac ubio troje dece, Zagreb, Mlinava, otac ubio troje dece u Zagrebu, ugušio troje dece

Како што напишал во прошталната порака на Фејсбук во последната година и пол не му одело на деловен план и останал без пари. Бил разведен, но имал и девојка, а во еден од претходните статуси споменувал и свршеница. Со Дајана имал три деца кои со него го поминувале викендот.

 

otac, troje dece, otac ubio troje dece u Zagrebu, Mlinava, Harald K.

На социјалните мрежи често објавувал фотографии од децата.

Ова е прошталната порака што ја оставил околу полноќ:

Harald K., otac ubio troje dece, otac ubio troje dece u Zagrebu, Mlinovi