Главната битка се очекува да се води меѓу партиите на Борисов и на Петков..

Љубомир Ќучуков, поранешен заменик министер за надворешни работи во изјава за Канал 5 предвидува дека Борисов ќе победи, но ќе остане изолиран и без можност да формира влада. Тој вели и дека прашањето за Македонија меѓу политичарите се смета за затворено.

Изборниот ден во Софија го следи Игор Манасиевски.. Игор, има ли некакви изгледи Бугарија конечно да добие влада со цврсто мнозинство..