Големата количина дожд навлегла во  просториите на игротеката што предизвикало паника кај децата.

На помош дошле пожарникари и граѓани кои помогнаа да се пренесат децата на сигурно.Според информациите на тамошните медиуми еден маж го загуби животот во невремето.

Полицијата во Риека  добила пријава дека во поплава под автомобил е пронајдено машко лице. До доаѓањето на брзата помош, мажот починал, а телото е испратено на обдукција.