Анита Дервиши е кандидат за пратеник на изборите на 25 април во соседна Албанија. Таа е трета на листата во округот Драч  во новоформираната партијана Кујтим Ѓузи.

FOTO: Kjo është kandidatja seksi për deputete e Kujtim Gjuzit, që po “thyen” Instagramin

Меѓутоа она што ја разликува од другите кандидати не е партиската програма, туку нејзиниот изглед и фотографиите кои ги споделува на Инстаграм.