Два помали земјотреси ја погодија граничната област меѓу Црна Гора и Албанија рано утрово

Јачината на првиот земјотрес во епицентарот, што се случи во 4 часот и 19 минути, беше 4,1 степени според Рихтеровата скала, а вториот, кој беше почувствуван десет минути подоцна, беше 3,4 степени според Рихтеровата скала.

Иако епицентарот бил на албанската страна на границата, земјотресот бил силно почувствуван во Подгорица, на околу 20 километри од епицентарот.

Црногорските сеизмолози изјавија дека земјотресите не предизвикале материјална штета.