ТВ водителката Милена Антовска Станковска од Канал 5 на своите следбеници на Инстаграм им откри дека и на познатите не им се се’ така розово како што изгледа на социјалните мрежи.

Имено, таа искачувајќи го Водно се снимашее на неколку „стори“ на својот профил и откри дека не се чувствува баш најдобро поради анксиозноста која ја чувствува.

Милена имаше прашање до сите оние што ја погледнаа објавата, а тоа е што практикуваат за да ги избистрат главата и мислите?

Нејзината техника беше опуштање во природа и слушање музика, а одговорите кои ги доби имаа разни начини и методи како да си помогне бидејќи како што откри мака мачи со оваа своја состојба.

Инаку, и Владимир Блажев или попознат како Панчо Шорти многупати зборуваше на оваа тема и манифестафијата на своите симптоми, како и тоа дека си помага што секојдневно го искачува Водно

Според некои процени, дури 10% од населението страда од некоја форма на анксиозност или нејасен страв без очигледен надворешен повод, голем стрес и загриженост. Анксиозноста се манифестира преку повеќе физички и психички симптоми кои се доживуваат како многу непријатни, а често се јавува во комбинација со со депресија.