Вдовицата на пејачот Оливер Драгојевиќ, Весна Драгојевиќ ѝ откри на јавноста со какви предизвици се соочила во бракот со покојниот пејач.

Имено, Оливер, кој се трудеше максимално да го задржи имиџот на семеен човек, во 2006 година го погоди скандал, поради што неговиот брак за малку ќе се распаднеше. Протекоа информации дека водел паралелен живот, а имал афера со поранешната манекенка Бранка Мариќ Мути, која изјавила дека е најголемата љубов на пејачот.

Бранка Мариќ Мути јавно призна дека е во долгогодишна љубовна врска со него, дека одржувале интимни односи во текот на седумдесеттите и раните осумдесетти, а колку била сериозна аферата покажува фактот што Драгојевиќ сакал да ја остави сопругата Весна поради Бранка.

Вдовицата на Оливер Драгојевиќ отворено проговори за тоа за хрватските медиуми, а меѓу другото нагласи дека и биле потребни 10 години да ја преболи измамата на пејачката.

„Во текот на сите тие години честопати завршував во прва помош поради стрес и нервоза. Долго време се обидував да сфатам зошто Оливер се сврте кон друга жена, но на крајот сфатив дека се работи за неговата незрелост и несигурност“, изјави еднаш Весна за еден хрватски портал.

Следеа меѓусебни тужби, Бранка тврдеше дека брачната двојка и оставила заканувачки пораки, кои Драгојевиќите ги негирале и поднеле противтужба поради претрпената душевна болка, која ја платиле по долгогодишни судски спорови.

„Никогаш не сакав да зборувам за мојот живот надвор од сцената, но поради комбинација на чудни и неморални околности, се најдов во центарот на скандал што го инсценираа други. Мојата интимност е пред се моја работа и ќе решам се што треба да се направи во рамките на моите четири ѕида и со оние што ги засега, а умниците ќе останат гладни за сензација“, изјави тогаш Оливер и стави крај на целата приказна.