Калиопи заедно со детскиот хор „Чаролија“ во емисијата Студио ја отпеа песната „Небо ми сја“, моќна тема од албумот „Роѓени“ од 1988 година, на кој се најдоа и познатите хитови „Кофер љубави“ и „Бато“.

– „Небо ми сја“ ја имаа онаа ширина, моќ за која сметам дека ако допре повеќе срца ќе го осветли ова небо со поголема сила. И првата идеја која ми се создаде во главата беше да слушнам детски хор, вели Калиопи која песната ја спакува во нов аранжман.

Премиерната изведба е во сабота во 22:55 на РТС1.

– Мило ми е што таа песна сега оживува. Не знам кој беше повеќе возбуден – родителите или децата, рекла Леонтина по повод соработката на нејзиниот хор со Калиопи.

 

Во емисијата Калиопи ќе ја изведе и познатата тема „Македонија“ што своевремено ја отпеа Дадо Топиќ со групата Тајм.