Музичарот Ѓорѓе Балашевиќ наводно му оставил писмо на семејството што да прави кога ќе го нема, откриваат неговите најблиски.

Содржината на оваа порака никогаш нема да биде објавена, но ќерката Јелена раскажала како дошло до тоа.

Бидејќи Џоле ​​гледаше на животот со многу хумор, лани во ноември ни напиша писмо, т.е. меил, сакаше нешто да се запише, да остане запишано. Велеше не мислам никаде да одам.

Таа вели дека тоа не било список со барања, туку како Киплингова песна.

– Никогаш нема да биде објавено, бидејќи тоа е нешто помеѓу него и нас. Кога го добив, не сакав да читам. Тој не подготви сите за тоа. Една од пораките беше како да се однесуваме кога со глупости ќе тргнат кон нашето семејство, тој зборуваше како да се однесуваме со неговото авторство. Ние едноставно го правиме тоа, како човек кој ни ги исполни сите желби“, изјави таа за домашните медиуми.