Американскиот актер Шон Пен (60) ја снима серијата „Гаслит“ и се реши на драстичен потег да престане со снимањето. Тој го услови своето враќање на сетот со вакцинирање на целиот тим, од актерите до техничкиот персонал.

Шон, покрај неговите барања, ќе им овозможи на сите бесплатни вакцинации преку неговата организација CORE, а тој се реши на овој чекор поради влошената состојба со пандемијата во Лос Анџелес.

Со овој потег тој сака да го охрабри Холивуд, но и пошироките маси да одлучат да се вакцинираат.

Во „Гаслит“, заедно со Шон, главната улога ја има и светски познататаЏулија Робертс, а претстојната серија се занимава со скандалот Вотергејт и жанровски се вклопува во политички трилер.