Долго очекуваната премиера на популарниот мјузикл „Во височините“ од Лин-Мануел Миранда се одржа во рамките на отворањето на јубилејниот 20-ти филмски фестивал „Трибека“, во Њујорк во чие жири оваа година е и Шерон Стоун.

Познатата 63-годишна актерка ќе го избере победникот на фестивалот заедно со остатокот од жирито составено од Патриша Аркет, Сана Латан, Ворингтон Хадлин, Делрој Линдо, Илија Вуд, Брајан Кренстон, Андре Холанд, Маргарет Чо и Хари Неф.

Шарон на отворањето на фестивалот и на проекцијата на филмот „Во височините“ пристигна во многу лежерно издание.

И додека членката на жирито Хари Неф избра долга жолта тоалета за таа пригода, која ја комбинираше со светкави сребрени ракавици, Шерон се оддалечи доста од традиционалниот гламур кој вообичаено можеме да го видиме на вакви настан.

Наместо некој вечерен фустан или можеби костум, таа носеше свилен комплет што потсетуваат на пижами.