Родителите на пејачката Марија Шерифовиќ имаа многу проблеми за време на бракот. Се разделија, но не како пријатели. Таткото на пејачката, хармоникашот Рајко Шерифовиќ, во еден момент дури заврши и во затвор поради малтретирање на Верица, а тоа што неговата ќерка избра да не се меша во односот меѓу таткото и мајката, тој најмногу го осуди, поради што тие не не зборувај долго време.

Иако Марија успеала да ја смири ситуацијата, според соседите, Рајко повторно се самозадоволил.

Марија и Верица поминуваат многу време заедно…

-Знам дека постојано ја чепка Верица, така оди кај неа дома, а кога пие може да навредува и да се заканува. Затоа Верица ненадејно се преселила во Белград да живее со својата ќерка, за да избегне непријатности. Па дури и кога неодамна отиде во Америка, ја зеде мајка си со себе за да се погрижи да биде безбедна и Рајко да не и пречи. Марија знае дека е добар човек, но под дејство на алкохол не е сигурна што би можел да направи. Таа се труди да му обезбеди се што може за пристоен живот и дека ништо не му фали, но тој секогаш мисли дека е оштетен од неа и дека таа е многу повеќе со Верица, што донекаде е точно. Не е сосема сам, не знае што зборува или што прави – вели сосед од Крагуевац.

Марија во неколку наврати зборувала за брачните проблеми на нејзините родители и признала дека била истрауматизирана од лошиот однос на татко и кон мајка ѝ Верица и неа, но и додала дека му простува за се.

– Рајко му направи многу проблеми во животот и му простив затоа што, прво, тој ми е татко, а второ, затоа што не можеме да ги избереме нашите родители, особено што не сакам да ги менувам. Верица да пробаше на пример да има дете со доктор или пилот, тоа сигурно немаше да ми се случи мене, туку на некој малку понормален, на некој малку пообичен и тоа сигурно ќе беше досадно. Немаше да имам толку слух како што имам.