Познатиот телевизиски водител Миња Субота почина во својата 82 година после борба со тешката болест

Веста дека починал ја објавил Горан Весиќ

“Нашиот Миња со кого сите растевме. Миња кој не учеше со песна да бидеме добри луѓе и да го разбереме светот. Миња секогаш беше ведар и насмеан и кога се бореше со тешката болест. Кога некој би го споменал Миња Субота сите постари Београѓани ќе помислат на “Музички топоган“, емисија од детството на секој од нас. Беше инжињер по електроника. Беше успешен музичар, пејач, композитор, кантавтор, сценарист и творец на многубројни емисии на радио и телевизија.
Многу ги сакаше децата. Создавајќи и компонирајќи за најмладите остана дете во душата. Почивај во мир Миња…