Повеќето ќе продолжат со животот без многу размислување, но некои бараат отштета за изгубеното време.

Еден обожавател на Том Круз од Нов Зеланд бил толку разочаран од неговиот филм што решил да направи сѐ за да му ги вратат парите, пишува Unilad. Инцидентот се случил набргу по објавувањето на филмот Џек Ричер 2012.

Во овој акционен филм, ликот на Круз го истражува случајот на поранешен снајперист на американската армија обвинет за убиство на пет лица. Иако филмот има прилично позитивна оценка за Rotten Tomatoes (63%) и се покажа доволно добро за да гарантира продолжение во 2016 година, очигледно не им се допаднал на сите.

Еден фан на филмот решил да напише жалба до Агенцијата за стандарди за рекламирање, откако сцената објавена во трејлерот не се појавила на големото платно. Тој се пожалил дека сцената со експлозијата каде што целата карпа се урива е „дефинирачкиот дел од рекламата“ што го натерало навистина да сака да го види филмот, заедно со фактот дека Том Круз глуми во него.

Кога филмот бил пуштен во кината, не ја содржел сцената од експлозијата, а обожавателот тврдел дека тоа го довело во заблуда гледачот. „Парамаунт Пикчрс“ призна дека рекламата била објавена пред последната монтажа на филмот, што значи дека сцената од експлозијата била пресечена од последната монтажа на филмот.

Иако од „Парамаунт“ се бранеле со аргументот дека е вообичаена практика во филмската индустрија да се прават филмски трејлери и реклами пред финалната монтажа на филмот, сепак на разочараниот обожавател му понудиле враќање на парите.