Зорја Пајиќ се прослави во „Звезда Гранда“, а сега откри нешто повеќе за нејзиниот приватен живот. Таа завршила музичка академија, насока виолина, но морала да настапува на улица за да ги финансира студиите.

Почнала да пее на пазар во Нови Сад, а потоа полека се приближувала до главниот плоштад, а потоа се преселила во Белград, на Кнез Михаилова.

Иако била образована за виолина, таа отсекогаш сакала да пее и некое време се занимавала со етно пеење, а раскажува како изгледале нејзините улични настапи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zorja Pajić (@zorja__)

„Има  луѓе кои не одобруваат нешто што го правите само затоа што не се задоволни од себе или нешто што им се случило тој ден и тие само бараат место да ја исфрлат својата фрустрација и да не ги доживеат последиците. Имаше луѓе кои се обидуваа да ме допираат, претежно мажи. Но малл број, и тоа се трудам да го заборавам“ вели таа.

На улиците во Нови Сад, таа сретнала и еден Русин од Сибир, кој сакал да ја пее српската химна, а таа снимка стана вирална на мрежите. Тие повторно се сретнаа во Белград со игра на судбината и тој беше воодушевен од нејзиното пеење.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zorja Pajić (@zorja__)

„Првиот пат кога свирев на пазар беше за 600 динари(5 евра). Не можев да верувам, 15 минути 600 динари. Но, се разбира, тоа варираше, на пример, имаше  и по 20 евра од странци. Сето тоа е среќа, најмногу среќа “, откри Зорја.