Карпата објави фотографија на Инстаграм од здробен црвен Кадилак Ескалад со големи оштетувања на совозачката страна.

„Ангели на милосрдието ја чуваа мајка ми“, напиша Џонсон.

Каросеријата на Escalade е откината и смачкана, при што беа изложени делови од внатрешноста и воздушното перниче кое изгледа дека се активирало на страната на возачот.

“Оваа жена преживеа рак на белите дробови, тежок брак, судар со пијан возач и обид за самоубиство. Преживеала на начини кои ги прават ангелите и чудата реални”, додаде актерот, заблагодарувајќи им се на полициската управа во Лос Анџелес и пожарникарите што и помогнале на мајка му и по телефон му кажале што се случило.

„Ми остана еден родител, па ако сè уште имате мајка и татко, прегрнете ги затоа што никогаш не знаете кога ќе го добиете тој повик во три часот наутро што никогаш не сакаме да го добиеме“, рече Џонсон.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dwayne Johnson (@therock)