Мајк Рајд некои го знаат како диџеј некои како продуцент. Вели и едното и друго му лежеле, иако со едното кревал и спуштал, а со друго бил во четири ѕида. И тоа не е се, тој е дел и од „мафијата“, ама онаа филмката – продуцент е на ултра популарниот филм „Јужни ветар“.

Вели, на мафија го терало само кога работел не и во приватниот живот, иако имал балканска крв во себе.

– Тоа е таа наша балканска крв која, за жал, е поврзана со тие крими акции, но мораме да бидеме познати по нешто, вели Милош Миќиќ алијас Мајк Рајд.

Што уште кажа погледнете во видеото во прилог: