Светските медиуми пренесуваат дека Каније Вест конечно поднел одговор на барањето за развод добиено од страна на Ким Кардашијан.

Во одговорот тој бара заедничко правно и физичко старателство над четирите деца, исто како и Ким.

Заедничко старетелство не значи автоматско разделување 50/50 а голема е веројатноста дека децата поголем дел од времето ќе бидат кај Ким.

Речиси сигурно ќе склучат договор и ќе биде одобрен од судот. Двајцата се обврзале на заедничко родителство. Каније, како и Ким, сака да ја затвори вратата за издржување на сопругата. Може да си дозволи сама да се грижи за себе.

Исто така, вели дека треба да ги плаќа своите правни такси.

Впрочем, Ким и Каније имаат предбрачен договор, така што поделбата на имотот нема да преставува проблем.