Композиторот и продуцент Дарко Димитров неодамна откри дека е во постојан контакт со пејачката Ерзана но и дека тие двајца сакаат да снимат нова песна.

Впрочем, Дарко Димитров и Ерзана пред 20 години работеа заедно на албумот „Без зборови“ кој буквално ја направи Ерзана една од најпопуларните пејачки во Македонија.

Тој не крие дека е горд на овој албум и вели дека песните и денес звучат свежо и модерно.

Дарко и додаде дека тој и Ерзана сакаат да снимат нешто ново и дека летово најверојатно ќе ја реализираат идејата.

„Во контакт сме со Ерзана цело време откако се повлече од музиката и веќе разговаравме да снимиме нешто ново. Ѝ велам: „Дојди Ерзана, треба да си тука“. Таа живее во Америка и има семејни обврски. Со неа навистина направивме фантастичен албум. Тој тогаш звучеше револуционерно, а звучи како да е сега направен. Таа како вокал го нудеше тоа, има фантастични импровизации и знаеше од една нота да направи седум“, изјави Дарко во едно интервју.

Популарниот композитор призна и дека „Без зборови“ му е еден од најдрагите албуми што ги направил во неговата 30-годишна кариера.