Хари и Меган во интервуто со Опра рекле дека очекуваат девојче. Фановите ширум светот порачале на социјалните мрежи да го погодуваат името кое би можела да го добие, а најмногу од нив “навивале“ тоа да биде Дајана, принцеза од Велс и мајката на Хари.
“Крстете ја по името Дајана“, “Мини Дајана за Меган и Хари“ се само некои од коментарите

Меѓутоа, наводно е доста извесно дека парот нема така до го викаат бебето кое го очекуваат ова лето, наведува американски портал.

– Тешко дека својата ќерка ќе ја крдстат Дајана. Нивна најголема грижа е дека тоа ќе предизвика голема бура во медиумите и доста зголемен интерес за животот на детето. Што и да помисли некој, Хари и Меган ја ценат својата приватност и сакаат да ги заштитат своите деца од интензивен медиумски притисок кои го чуствуваат – рекол извор за американски портал.

– Исто така се плашат дека името би било преголем притисок на детете и би му отежнувало во се, од запишување во школо до патувања. Сакаат таа самата да го најде патот во својот живот – навел соговорникот.

– Би можеле да размислат за средно име Дајана, но принцезата Шарлота веќе го има тоа средно име, а Хари и Меган не сакале кога во медиумите и во палатата ги споредуваат со Вилијам и Кејт – заклучил изворот.