Короната е зло, вели кралот на ромската музика Ферус Мустафов и додава дека во целата оваа ситуација среќен е што барем успеал да си го зачува здравјето.

– Ми недостасува музиката, ми недостасуваат настапите, публиката, а и тешко е без работа. Се нема ни примања, а со 9000 пензија што попрво. Си викам толку ли заслужив, едвај чекам да се врати животот во нормала, вели Ферус и додава барем среќен е што во ситуацијава успеал да си го зачува здравјето.

– Фала му на Бога добар сум, а искрено и од дома не излегов, само до пазар. Но и покрај се, не барам ништо од никој, само нека не пуштат да работиме, додава Ферус.