Како што рече, животот започнува со една свеќа на торта и завршува со една свеќа без торта. Животот е таа линија помеѓу некои броеви и датуми што ни значат, а вечноста се оние три точки што малку луѓе ги пишуваат… Меѓу другото, ти ги напиша, одамна. Само за да те потсетам на твојот роденден“, напиша Алекса во описот на фотографијата со неговиот татко.

 

Да беше жив Балашевиќ вчера ќе го прославеше својот 68 роденден.