Актерската двојка Мила Кунис и Ештон Качер во подкастот „ Armchair Expert“ открија дека ги капеле своите деца, кога биле мали, само кога биле видно валкани.

„Не ги бањав секој ден. Никогаш не сум бил тип на родител што постојано капе новороденче”, вели Кунис (37).

„Ако ги видите валкани, ги бањате. Инаку, нема смисла“, додаде нејзиниот 43-годишен сопруг Качер.

Нивната рутина не е толку различна од онаа што ја препорачуваат експертите. Клиниката Мајо наведува дека бебињата треба да се капат три пати на ден додека не почнат да се движат.

Американското здружение на дерматолози препорачува децата на возраст од 6 до 11 години да се бањаат барем еднаш или двапати дневно, додека дневните туширања треба да започнат во пубертетот.

Кучер и Кунис се родители на две деца – ќерката Вајат Изабела (6) и синот Димитри Портвуд (4).

Познатиот актер додаде дека ги мие пазувите и интимните делови од телото секој ден, како и лицето после тренинг, додека Кунис признава дека се тушира ​​двапати дневно.