Се е подготвено за прославата на 48. роденден на Цеца. Сето внимание на медиумите во соседството од раните утрински часови е насочено кон куќата на Цеца, каде ќе се одвива забавата.

Забележано е кој влегува, какви подароци стигнаа, како се украсуваше куќата… И сега кога веќе се е спремно, се бројат гостите.

Прва стигна Анастасија со дечкото и музичарите кои ќе бидат задолжени за свирката. Набрзо по нив стигна и Маријана Матеус, поранешната сопруга на фудбалската легенда Лотар Матеус.

За кусо време ова е трета роденденска забава во семејството на пејачката – тие го славеа роденденот на Анастасија, потоа на малиот Жељко, а богами се славеше и оној на дечко и. На сите забави Цеца блескаше, а колку за потсетување еве како изгледаше пред 30 години, кога полнеше 18.

Кадрите од тогашната журка се најдоа и во спотот за  песната „Хеј вршњаци“.

https://www.youtube.com/watch?v=xUNCChCk7eM