После емотивната реакција на Светлана Цеца Ражнатовиќ за смрта на кантавторот Ѓорѓе Балашевиќ, и спорната реалција на нејзиниот син Вељко,се огласила и Анастасија и го покажала својот став за починатиот уметник.

Имено, Анастасија на својот Инстаграм поделила од најпознатите песни на Ѓорѓе “Девојка са чардаш ногама“.

Подоцна објавила фотографија со опис ““Што ниси мене суѓена?“