Иако денес малкумина се кои би помислиле дека некогаш имала трема Ана Бекута но тогаш трема ја “изела“

Фолк пејачката Ана Бекута со децении важи за еден од најквалитетните и најдобрите во својата работа, а сега се присетила за своите почетоци“.

Иако денес изгледа потполно опуштено пред својата публика, таа признала дека на првиот настап трема ја “изела“

– Прва трема и прв настап со микрофон, и сега се сеќавам. Мојот покоен татко, кој беше самоук фрулаш, ме однесе во КУД во Прибојска бања. Ме однесе да научам да играм, а јас почнав да пејам – ја започнала приказната и ткрила како изгледал нејзиниот прв јавен настап.