За доаѓањето на пејачката Светлана Цеца Ражнатовиќ во музичкото натпреварување “Ѕвездите на Гранд“ не престанува да се зборува со недели а како што е потврдено, истото ќе се случува и во следните три недели.

Ѓорѓе Давид, постојан член на жирито на ЅГ, открил како Цеца се вклопила со останатите членови, и колкава е гледаноста во оваа сезона.

– Цеца донесе некоја потполно друга боја. Брзо го дознавме кој е резултатот. Шерувањето скокнало за 48 отсто откако дојде Цеца – одговори Ѓорѓе и продолжил:

– Сите наши стравови и сомневања паднаа во вода. Таа веќе во втората емисија тргна да шие. Цеца е некој кој има величина и фантастично однесување.

Ѓорѓе открил дека Светлана реагира на “пецкањата“ во жирито токму онака како што и треба.

– Марија и јас се обидуваме да ја “искршеме“, но таа заега добро реагира, но мислан дека ќе попушти. Предрдасудите се најоша работа која на човек може да му се случи – зборувал Ѓорѓе апропо неговите нападите врз Цеца дека таа неможе да биде “српска мајка“ – во емисијата “Red zone”.