Пејачот без влакна на јазик

Пред неколку години Аца Лукас се нашол на удар на ЛГБТ заедницата поради ставот кој јавно го изнел, а кој е окарактеризиран како говор на омраза.

Токму поради споменатата ситуација од пред неколку години, Лукас ги шокирал сите кога неодамна истапил и ги поддржал истополовите бракови.

– Подржувам геј бракови, никогаш не сум бил против тоа, но сум против усвојување деца. А тоа ќе се случи, изјавил Лукас.

Лукас не крие дека во своето опкружување и меѓу пријателите има припадници на геј популацијата, истакнува дека со нив се дружи, но исто така имал голема желба јасно да нагласи кој момент му смета.