Како што своевремено пишувале хрватските медиуми, тој бил нејзина прва љубов…

За љубовниот живот на Северина никогаш не се знаеле премногу детали, но хрватските медиуми со години пишувале дека е познато која е нејзината прва голема љубов.

Во прашање е музички продуцент Зринко Тутиќ, кој пред неколку години го гледавме како еден обичен член на жири во “Суперлуѓе“ на ТВ Прва.

– После раскинување со неговата музичка куќа, Северина скоро срамежливо дошла во Кроација Рекордс и уз кафе рекла: “Зошто ние не би соработувале? Тогаш ја изреков реченицата за која мислам дека беше пресудна за нејзината понатамношна работа на естрада – дека Северина треба да раскрсти со својот девојчински стил – раскажал тој во една прилика.

Тој тогаш истакнал дека пејачката треба да изгледа позрела, односно повеќе да не биде девојченце и девојка туку жена.

Северина девојка треба да се претвори во Северина жена и таа тоа сериозно го сватила. Таа е талентирана пејачка која со својата енергија, зрачење, изглед, експресно ги освојува луѓето. – раскажал Тутиќ на Национал.

Ниеден од двајцата никогаш не ги потврдил нити демантирал гласините за врската, но за неа долго се шушкало и пишувало. Наводно парот дури пет години биле во тајна љубовна врска.