Ана Бекута проговори за својот живот по смртта на нејзиниот долгогодишен емотивен партнер, политичарот Милутин Мркоњиќ, кој почина на 79 години.

Пејачката Новата година ќе ја помине работно, на црногорското приморје.

-Овие празници ќе ги поминам сам. Слободните моменти во Црна Гора ќе ги поминам шетајќи, тоа е сигурно – рече музичката ѕвезда во своето прво обраќање пред претставниците на седмата сила по големата загуба и посочи дали во споменатата земја има блиски луѓе.

– Постот почна, како да не постам… На полноќ за Нова не знам што точно ќе им посакам на луѓето, тоа ќе биде прашање на моментот. Освен добро здравје и среќа, ќе видам што друго ќе правам – додаде познатата пејачка.