Познатата фолк пејачка Гоца Лазаревиќ никогаш не ја симнува насмевката од лицето, но тоа не значи дека нејзината животна приказна е лесна. Започнал тежок период од нејзиниот живот кога нејзината мајка загинала во сообраќајна несреќа, а татко и се преженил не еднаш, туку неколку пати. Меѓу маќеите што се наредиле немало ниту една нежна и љубезна кон Гоца и нејзиниот брат.

Последната несреќа и болка дошла дури и од синот на маќеата, кој незадоволството од животот околу себе го изразил со ќотек кон полусестрата, Гордана Лазаревиќ.

-Беше разгален и бесен, и ме тепаше секој ден. Не му се допадна што сум тука. Еднаш, кога му возвратив, мајка му ми рече дека треба да барам друга куќа за живеење. Ги спакував работите во картонска кутија и отидов да ја престојувам кај тетка ми. Сè што знаев е дека таа работи во бифето кај Лион, во Белград. Едвај можев да ја најдам. Од тој момент живеев со тетка ми Рада во еден сутерен – раскажа дел од својата тешка животна приказна пејачката која по разводот се нашла во слична ситуација, без поддршка, и покрив над главата, по разводот од познатиот музички менаџаер и продуцент Милутин Поповиќ Захар.

– По разводот плачев секој ден. Отидов со децата и оставив се. Се преселив во една недовршена куќа што ја градевме. Без струја, без телефон. Тоа беше страшно. Без ништо. Немав ништо внатре. Купив кревет, имав еден телевизор и еден транзистор. Беше многу тешко – заклучила таа.