Жена од Мали родила девет бебиња, две повеќе отколку што откриле лекарите за време на ултразвучниот преглед.

Халима Кисе (25) е родена во Мароко, каде што била префрлена од Владата на Мали со цел да добие посоодветна здравствена заштита.

Пет девојчиња и четири момчиња се родени со царски рез и нивната здравствена состојба е добра, објави министерот за здравство на Мали, а пренесува Би-Би-Си.

Тој им честиташе на здравствените тимови во двете земји за „среќниот исход“.

makfax.com.mk